Pudu - najmenší na svete jeleňov

• Pudu - najmenší na svete jeleňa

Je to ako šteňa - načechraná a roztomilé. Aj on sa držal doma, a on je schopný dostať sa na jeho zadných nohách. Na rozdiel od druhej: že má rohy a kopytá. A predsa - to je veľmi zriedkavé zviera. Zoznámte Pudu - svetovo najmenší jeleň.

Pudu - najmenší na svete jeleňov

On žije na jednom mieste - v južnej časti Čile, vrátane ostrova Chiloé. Aj keď niekedy tieto deti možno nájsť v iných oblastiach, najmä na horu, v nadmorskej výške 2800 až 4500 metrov nad morom. V súčasnej dobe ich počet prudko klesá - Pudu omrvinky na pokraji vyhynutia.

Presvedčenie, je nutné, aby dravca (vzhľadom k malej veľkosti Pudu ľahkou korisťou - jesť ich všetky a rôzne, dokonca aj psy a Leopardus) a ľudí. Po prvé, v dôsledku odlesňovania - prirodzené prostredie miniatúrne jeleňa, a za druhé, vzhľadom k tomu, že je veľmi populárny ako domáci maznáčik (nielen to vzdialene pripomína psa, tak tiež produkuje zvuky podobné psí štekot ako ne rodinného maznáčika!).

Tak, aby boli skutočné nájazd, a to napriek skutočnosti, že zviera je uvedený v medzinárodnej Červenej knihy. Náklady na bývanie hračky na čiernom trhu dosiahne niekoľko miliónov rubľov, v závislosti na veľkosti.

Pudu - najmenší na svete jeleňov

Mimochodom, o veľkosti. Pudu je dvojakého druhu: severnej a južnej. Dĺžka prvého telesa - od 80 do 93 cm v kohútiku - 35 až 45 cm Horn malé. - 7.10 cm a hmotnosť 6, 5-13, 5 kg. Northern Pudu ešte menej. Dĺžka tela - od 60 do 74 cm, výška - 25-45 cm, hmotnosť - 3-6 kg. Horn - 6-9 cm sú rovné a sotva nahliadnuť spoza nadýchané vlny z .. V rovnakej dobe, ako sa sluší skutočný jeleň, muži ich prístrešok každý rok, po ktorom opäť rásť.

Avšak, všeobecne Pudu je skôr ako dieťa diviačie než pôvabné "Prince lesa" od Disney "Bambi" - že má krátky krk, uši, ňufák a nohy, a napriek tomu je celkom dobre kŕmené. Ale k úteku pred predátormi, je schopný vyliezť na šikmé stromy. Okrem toho môže dramaticky zmeniť smer, takže beží Pudu - kontinuálne kľučkovanie. Ale chodí pomaly, zavetril po dlhú dobu - nie sú tam žiadne blízkej predátormi alebo súperiť s mužmi.

V tomto prípade, jedlo je veľmi selektívne. A to je tiež jedna z príčin zániku. Samozrejme, že môže žuť výhonky, listy, semená a kôra, a to aj vstávanie na zadné nohy, ale čo je dôležitejšie, ak je to nutné, zaobchádzať - riasy, že to chytil na brehu. Sú veľmi užitočné, pretože ich dlhodobé Pudu nemôžu piť. Aby však bolo možné hodovať na riasy, baby zostupuje z hôr v noci stávajú ľahkou korisťou pre poľovníkov číhať na neho. Prial by som sedel vo svojich horách a jesť iba listy!

Pudu - najmenší na svete jeleňov

Je možné, že populácia Pudu sa zníži a v dôsledku prirodzených príčin. Napriek skutočnosti, že pohlavný dospelosti vo veku jeleňov dosiahne šiestich mesiacov, samica tehotenstvo trvá takmer sedem mesiacov. Potom sa objaví svetlo, spravidla, len pre jednu - menej ako jeden kilogramu a 15 cm v kohútiku. To sa ľahko zmestí do dlane ruky, ale o tri mesiace neskôr, to bacuľaté je veľkosť ich rodičia, a dokonca aj jeho škvrny zmiznú (rovnako ako ostatné jelenej Pudu narodil v kožuchu "všimol"). Ale to žiť mils dlho: v prírode len asi 12 rokmi, v zoo - 15.